Skip to main content

G-Data Antivirus

G-Data Antivirus

Zo beschermen wij u op internet

De verbinding tussen uw bank en uw computer is normaal gesproken versleuteld. De ontsleuteling van de gegevensoverdracht gebeurt in uw browser: cybercriminelen kunnen zich in dit proces nestelen met behulp van banktrojanen. Zodra u een overschrijving uitvoert, manipuleren de aanvallers de verzonden gegevens. Uw geld komt dan niet bij de opgegeven ontvangers zoals een online shop terecht, maar op een andere rekening.
Onze virusscanner herkent banktrojanen aan de hand van hun kenmerken. Als deze malware al een eigen handtekening heeft, dan maakt Internet Security deze al bij het downloaden onschadelijk. Onze BankGuard-technologie biedt bovendien bescherming tegen nog onbekende gevaren: de functie zorgt ervoor dat uw browser alleen gecontroleerde, veilige inhoud weergeeft.

Hoe doet BankGuard dat?

Manipulaties door banktrojanen gebeuren in bepaalde bestanden van het werkgeheugen. G DATA BankGuard herkent automatisch wanneer een infectiepoging plaatsvindt en vervangt het getroffen deel van het geheugen door een veilige kopie.
“Onze beveiligingstechnologie werkt volledig onafhankelijk van handtekeningen en vormt een vast onderdeel van de browser.”
– Ralf Benzmüller, hoofd van G DATA SecurityLabs
GData Gold Partner

Tijdens het verzenden en ontvangen van e-mails

Behalve de bestanden op uw vaste schijf en in uw externe geheugens controleert onze virusscanner ook uw e-mails op schadelijke inhoud. Dat geldt voor alle berichten die u via het e-mailprogramma op uw computer ontvangt en verzendt. Als de scanner niets vindt, dan wordt ook onze antispamfunctie actief. De toepassing controleert de e-mails op kenmerken die typisch voor spam zijn. Aan de hand van deze kenmerken wordt een waarde berekend, die de waarschijnlijkheid op spam weergeeft.
Behalve de eigen inschatting vergelijkt de OutbreakShield-technologie de resultaten met een database op internet – hier worden de voorbeelden van massaal verzonden virussen en spammails bewaard. Zo sluit Internet Security in real- time het lek dat tussen het begin van een massamailing en zijn bestrijding door speciaal aangepaste handtekeningen bestaat.
“Bijna 106 miljoen spammails”
– per dag hebben Duitsers in 2015 ontvangen. (Bron: Statista 2016)
“Twee van de meest voorkomende aanvallen vanaf internet: phishingsites en drive-by-infecties.”
– G DATA PC Malware Report H2/2015

Onze prijslijst

 • Windows G-data Anti-Virus
  € 19,95
 • Windows G-data Internet Security
  € 29,95
 • Windows G-data Total Security 3pc’s
  € 59.95
 • Mac G-Data Anti-Virus
  € 39.95
 • Mac G-Data Antivirus voor Mobiel
  € 15,95
 • Android G-Data Internet Security Mobile
  € 19.95

Bij het surfen

De virusbewaker controleert alle bestanden die van het internet afkomstig zijn. Al bij het downloaden blokkeert hij geïnfecteerde documenten, foto’s en dergelijke. Zo vormen ook onopgemerkte downloads geen gevaar meer. Daarbij maakt Internet Security niet alleen gebruik van de elk uur bijgewerkte virushandtekeningen. Behalve de handtekeningscan werkt de software met een cloud-oplossing: in dit online geheugen worden eigenschappen verzameld van actuele bestanden die schadelijke code bevatten. Deze eigenschappen worden met die van uw bestanden vergeleken – zo weet u snel of alles veilig is.
En hoe beschermt G DATA u tegen gevaarlijke websites?
In de cloud worden internetadressen verzameld. Als een URL in de database bekendstaat als verspreider van schadelijke inhoud, blokkeert onze browserbeveiliging de site. Wanneer cybercriminelen dus proberen om u met phishinglinks in de val te lokken, hoeft u niets te vrezen. Dat geldt trouwens ook voor aanvallen via sociale netwerken: links in valse posts en advertenties worden niet in de browser geopend.
Onafhankelijk van de cloud onderzoekt onze webbeveiliging alle gegevens die voor het oproepen van een website naar uw computer worden verzonden. Zo herkent deze gevaarlijke inhoud voordat u de site opent.